Η Τέχνη της Brigitte Cabell

Brigitte-CabellΗ Brigitte Cabell γεννήθηκε στο Βρανδεμβούργο και μεγάλωσε στην Φλωρεντία της Ιταλίας, όπου και κατοικεί. Στην ιταλική αυτή πόλη έγινε και η πρώτη της έκθεση ζωγραφικής, σε ηλικία 16 ετών.

Είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Freiburg, όπου έκανε και την ειδικότητά της. Κατά την διάρκεια των σπουδών της δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με την τέχνη, παρακολουθώντας μαθήματα σε διάφορες καλλιτεχνικές σχολές, όπως η Ακαδημία Τέχνης του Bad Reichenhall, η Ακαδημία Geras στην Αυστρία και οι Ακαδημίες Τέχνης της Βενετίας και του Σάλτσμπουργκ, μεταξύ άλλων.

Μεταξύ των καθηγητών της ήταν οι Hans Daucher, Alfred Darda, Sigi Braun, Peter Mairinger και Werner Maier.

Έχει εκθέσει έργα της σε ατομικές εκθέσεις στο Πόνσταμ, το Σάλτσμπουργκ, τη Βενετία, το Μόναχο, το κτίριο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο, τη γκαλερί Wessling, την δημοτική γκαλερί του Ρόζενχαϊμ και τις Ημέρες Γλυπτικής του Γκέρμερινγκ.

Το καλλιτεχνικό ατελιέ της βρίσκεται σε έναν μύλο ρυζιού στο Gauting. Χρησιμοποιεί στα έργα της κυρίως ακρυλικά χρώματα, όπως επίσης και διάφορα υλικά που συνδυάζει σε κολάζ που συχνά περιλαμβάνουν αντικείμενα που βρίσκει πεταμένα στον δρόμο.

Κάθε χρόνο κάνει μια προσωπική έκθεση στο ατελιέ της όπου εκθέτει την πιο πρόσφατη δουλειά της.

Στην γλυπτική της συνδυάζει το παραστατικό με το αφηρημένο χρησιμοποιώντας μάρμαρο, αλάβαστρο, ασβεστόλιθο και ψαμμίτη.

Εστιάζει την καλλιτεχνική της αναζήτηση στην αποτύπωση ενός καλλιτεχνικού ιδεώδους που κρύβεται πίσω από την επιφάνεια της πραγματικότητας. Τα χρώματα και οι φόρμες την απασχολούν ως αρχέτυπες εκφράσεις πρωτογενών συνειδήσεων. Εμπνέεται από την συνάντηση του ανθρώπου με την φύση, όπως περιγράφεται στη φράση του Ράινε Μαρία Ρίλκε “Είναι σημαντικό για εμένα να εννοήσω την έννοια της φύσης για να μπορέσω να ορίσω την ύπαρξη μου σε μια ευρύτερη προοπτική”.

Στις τελευταίες δουλειές της η Brigitte Cabell χρησιμοποιεί μικτή τεχνική, κάνοντας τρισδιάστατα κολάζ με υλικά όπως η μαρμαρόσκονη και το σίδερο, που έρχονται σε διάλογο μεταξύ τους, σε ένα πνευματικό και δημιουργικό παιχνίδι.