Γερμανοί Καλλιτέχνες

Ζωγράφοι, γλύπτες ή χαράκτες, οι Γερμανοί καλλιτέχνες που αναφέρονται παρακάτω έχουν δημιουργήσει έργα τέχνης που επηρέασαν την πορεία της παγκόσμιας τέχνης. Η ιδιαίτερη τεχνοτροπία του Hans Hartung, οι πίνακες του οποίου διακρίνονται για τα έντονα χρώματα και τα γεωμετρικά τους μοτίβα, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές από γραφίστες ως φόντο για ιστοσελίδες. Μια από αυτές είναι το JackpotCity app, ένα πολύ γνωστό διαδικτυακό καζίνο, με έναν μεγάλο αριθμό παιχνιδιών και ορισμένες από τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς.

Paul Klee

Ένας ζωγράφος που επηρέασε με το έργο του τις περισσότερες τάσεις της μοντέρνας τέχνης, ενώ δίδαξε και στη σχολή Μπαουχάους (Bauhaus).

Joseph Beuys

Ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης, γλύπτης, θεωρητικός τέχνης και δάσκαλος τέχνης. Πίστευε στην κοινωνική γλυπτική (gesamtkunstwerk) και υπήρξε καλλιτέχνης με τεράστια επιρροή στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της μεταπολεμικής Ευρώπης και της Αμερικής.

Caspar David Friedrich

A._Freyberg_-_Portrait_of_Caspar_David_FriedrichΈνας από τους κύριους εκπρόσωπους του ρομαντισμού στην ζωγραφική. Συνδυάζει τον εικαστικό λυρισμό με έναν ιδιαίτερο, προσωπικό χειρισμό του χρώματος.

Max Ernst

Από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης τέχνης, επηρέασε και επηρεάστηκε από το σουρεαλιστικό κίνημα. Πειραματιζόταν διαρκώς με νέες μεθόδους σύνθεσης και διαφορετικές τεχνικές.

Albrecht Dürer

Η σημαντικότερη προσωπικότητα της Γερμανίας του 16ου αιώνα, όχι μόνο στην τέχνη. Με το έργο του σηματοδοτεί την έναρξη της Αναγέννησης στη Βόρεια Ευρώπη.

Hans Hartung

Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της αφηρημένης έκφρασης και ένας από τους πρώτους θεωρητικούς της άμορφης τέχνης

Ηans Holbein ο νεότερος

Ένας από τους μεγαλύτερους πορτρετίστες στην ιστορία της ζωγραφικής, γιος του επίσης μεγάλου ζωγράφου της γοτθικής τεχνοτροπίας Χανς Χολμπάιν του πρεσβύτερου.

Lucas Cranach ο πρεσβύτερος

Χαράκτης και ζωγράφος, γεννήθηκε στο Κρόναχ, της Άνω Φραγκονίας το 1472 και ζωγράφισε μια σειρά γυμνά πορτρέτα που εντυπωσίασαν στην εποχή του.

Sebastian Stoskopff

Αλσατός ζωγράφος που θεωρείται από τους μεγαλύτερους τοπιογράφους της εποχής του. Το έργο του ανακαλύφθηκε και εκτιμήθηκε μετά το 1930.

Matthias Grünewald

Γεννήθηκε το 1475 και διακρίθηκε την εποχή της γερμανικής Αναγέννησης ως ζωγράφος κυρίως θρησκευτικών θεμάτων.

Hans Arp

Ζωγράφος, γλύπτης και ποιητής που συμμετείχε στα κυριότερα καλλιτεχνικά κινήματα της Ευρώπης το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Κέρδισε το πρώτο βραβείο γλυπτικής της Μπιενάλε της Βενετίας το 1954.

Otto Dix

Από τους κύριους εκπροσώπους του κινήματος της Νέας Αντικειμενικότητας, απεικόνισε με παραστατικό και ωμό τρόπο την κτηνωδία του πολέμου.